IMG 13102016 121238 HDR

La data de 13 octombrie, a avut loc Ceremonia de donare a seturilor de robotică celor 57 instituții educaționale și celor 7 biblioteci din Republica Moldova. În cadrul evenimentului au fost donate 304 seturi de robotică LEGO MINDSTORMS EV3, precum și alte produse software necesare activităților de instruire în domeniul roboticii. Evenimentul se înscrie în extinderea Programului de studiere a roboticii ROBOCLUB, numărul tinerilor implicați în activități de instruire dedicate dezvoltării capacităților de inovare fiind în creștere.

Din raion, instituțiile L .T. “Mihai Eminescu”, L. T. “Vasile Alecsandri” și L. T. “Mihail Sadoveanu” au primit 5-seturi de robotică. Instituțiile au fost selectate în bază de concurs, perioada de selecție fiind iulie-august 2016. La selectarea instituțiilor s-a ținut cont de următoarele criterii: numărul de elevi care își fac studiile în instituție - de la 200 elevi ; participarea anterioară a profesorilor din cadrul instituţiei la cursurile de instruire în domeniul roboticii; angajamentul instituţiei de învăţământ în identificarea resurselor necesare pentru desfăşurarea orelor de robotică (ore opţionale şi extracurriculare) în vederea încadrării a cel puţin 6% din numărul total de elevi în activităţi de instruire în domeniul roboticii; disponibilitatea instituției de a identifica resurse pentru cofinanțarea dotării;

Programul de studiere a roboticii "ROBOCLUB" a fost lansat în Republica Moldova în martie 2014, cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), în parteneriat cu Ministerul Educației, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (ATIC) și compania StarNet.