Pe data de 22.12.2016, în incinta Centrul de Cultură şi Artă Ginta Latină de la Chișinău, a avut loc ceremonia de premiere a celor 25 licee intrate în concursul Campaniei „Tinerilor Ambasadori Europeni”. Inițiativa a fost realizată de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației.

Scopul Campaniei a fost de a informa tinerii despre valorile europene și a-i mobiliza să se implice activ în soluționarea problemelor comunității lor.

  Astfel, pe parcursul perioadei 8 noiembrie – 2 decembrie curent, elevi de la 25 instituții de învățământ preuniversitar,  au putut afla din prima sursă ce înseamnă să fii cetățean european. Cei 6 tineri „ambasadori”, originari din state ale Uniunii Europene şi din Republica Moldova, s-au întâlnit cu elevi și studenți, au discutat despre valorile europene, tradiţii, oportunităţi de studiu, experienţe de voluntariat.

Tot în cadrul programului și-a făcut loc și concursul Best Project Idea, concurs care a demarat în 25 instituții de învățământ preuniversitar din întreaga țară, selectate pe criterii aleatorii, astfel, în concurs fiind antrenați circa 1500 copii, prima etapă de selecție a ideilor de proiect a avut loc la nivelul instituției, iar cele mai inovative 25 proiecte au fost propuse spre premiere. Diplomă de excelență a obținut elevii din L. T. Vasile Alecsandri.