„ A şti să citeşti e o artă…,

… iar arta de a citi este arta de a gândi…”

(Faguet)

Un eveniment deosebit, destinat împătimiţilor de lectură, este şi concursul literar La izvoarele înţelepciunii, dedicat, în anul curent, vieţii şi activităţii clasicului literaturii române, Ioan Slavici, desfăşurat astăzi, 25.04.2018, în incinta Bibliotecii Raionale „Grigore Vieru”, cu aportul Direcţiei Învăţământ, Tineret şi Sport Călăraşi şi a Direcţiei Cultură. La concurs au luat parte 24 de elevi ai claselor a 8-a – a 11-a, din 15 instituţii şcolare. Concurenţii,

    ” Vocația de dascăl este una de suflet, este o artă și un destin” menționa în  eseul pentru concursul ”Pedagogul anului” unul din candidați.

Concursul FIRST LEGO League se desfășoară în fiecare an având ca tematică un anumit subiect de importanță socială, astfel contribuind la ridicarea nivelului de conștientizare a diverselor probleme din varii domenii.

Comisia Electorală Centrală invită elevii şcolilor şi liceelor din Republica Moldova să participe la concursul de slogane „Alegerile în viața mea”.

Comisia Electorală Centrală invită elevii şcolilor şi liceelor din Republica Moldova să participe la concursul de desene „Votul meu - vocea mea!”.

Concursul de cultivare a comunicării: Limba noastră-i o comoară

   La concursul raional de promovare a corectitudinii comunicării, Limba noastră-i o comoară, au participat opt elevi, prezentând câte un material audiovizual. Juriul a rămas încântat de originalitatea filmuleţelor elaborate şi de responsabilitatea cu care au fost realizate. Elevii au prezentat destul de inspirat rolul limbii, ca valoare naţională, şi importanţa vorbirii corecte.

Concursul ,,Pedagogul anului”, ediția 2017

   In conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi desfăşurare a Concursului republican „Pedagogul Anului”, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 370 din 12 aprilie 2006, în scopul propagării experienţei avansate a celor mai buni pedagogi care activează în instituţiile de