Concursul FIRST LEGO League se desfășoară în fiecare an având ca tematică un anumit subiect de importanță socială, astfel contribuind la ridicarea nivelului de conștientizare a diverselor probleme din varii domenii.

În acest an, tematica a fost „Aliații Animalelor”. La acest concurs  a  participat 45 de echipe din 21 de localități ale Moldovei, câteva luni de lucru intens și două zile pentru a demonstra că sunt ingenioși la toate probele concursului. În cadrul ediției din acest an a FIRST LEGO League Moldova, au construit, au programat și au testat un robot autonom, au aplicat concepte STEM și au elaborat soluții inovatoare pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrând în echipă și dezvoltând aptitudini importante pentru carieră și viață, echipa PoweRobot de la Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu"  a fost răsplătită pentru munca depusă cu trofeul competiţiei la categoria Valorile Fundamentale.

FIRST LEGO League se desfășoară în prezent în 88 de țări ale lumii și la care participă peste 255 de mii de tineri. În Republica Moldova prima ediție FIRST LEGO League a fost organizată în 2015.