57209206_2265843773507675_3408207165289136128_o.jpg
 Startul estivalului 2019 a fost dat. În ședința Consiliului raional din 9 aprilie curent a fost aprobat costul biletului de odihnă în tabăra ”Romanița” din localitatea Oricova care alcătuiește 1800 lei pentru 10 zile. Primul schimb în tabăra de odihnă și întremare a sănătății începe la 4 iunie. Un amplu program de pregătire a taberei, de igienizare a spațiilor de cazare și odihnă, de mentenanță a instalațiilor electrice, de îmbunătățire a condițiilor de sejur, este monitorizat pentru îndeplinire de către gestionarul taberei, care este Direcția Învățământ Tineret și Sport (strada Biruinței 1, etajul 3).
Toți cei care doresc să achiziționeze un bilet de odihnă în tabăra”Romanița” se vor adresa la DÎTS. Venind printre primii puteți alege schimbul în care doriți să vă odihniți.

16387-1.jpg

În conformitate cu Codul Educației al Republicii Moldova, Metodologia de înscriere a copiilor în clasa I, în raionul Călărași, începând cu data de 01.04.2019, a luat în forță startul de înscriere a copiilor în clasa I-i.

IMG-51efb4bdb83742e86d2ba4ab2c0ed355-V.jpg

La l9 martie 2019, în incinta LT,,Mihail Sadoveanu, orașul Călărași s-a desfășurat stagiul de formare a profesorilor de educație civică privind implementarea disciplinei reconceptualizate Educație pentru societate la modulul ,,Învățarea bazată pe proiect".

 Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, ordinul nr. 64 din 24.01.2019, cu referire la sistarea activităţii instituţiilor de învăţământ general la 25 ianuarie.2019, urmare a căderii precipitaţiilor şi formării poleiului pe dumurile din ţară, pentru informare şi realizare.

logo-snv-2018-e1531995169243.jpg

În perioada 1 – 7 octombrie 2018 se va desfășura Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2018 “Hai în gaşca voluntarilor!”, ediția a XII-a, cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel republican.

Conducerea Direcției invățământ Tineret și Sport atenționează asupra eficientizării procesului de valorificare a alocațiilor financiare destinate pentru pregătirea instituțiilor de invățământ către noul an de studii strict in conformitate cu prioritblile specifi ce fiecdrei institulii.

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare iniţiază, începând cu data de 05.12.2017, consultarea publică a proiectelor privind aprobarea Regulamentului cu privire la examenul de bacalaureat, Regulamentului cu privire la examenele de absolvire a gimnaziului și a Metodologiei de organizare și desfășurare a testării naționale în învățământul primar.  

pentru a facilita accesul copiilor cu nevoi speciale (CCNS), de vârstă fragedă (0-7 ani), la serviciile comunitare de suport și educație în primii ani de viață.

INFORMAȚII GENERALE:  AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC), anunță lansarea, cu suportul Uniunii Europene, a concursului de granturi mici pentru a facilita accesul copiilor cu nevoi speciale (CCNS), de vârstă fragedă (0-7 ani), la serviciile comunitare de suport și educație în primii ani de viață.

Ministerul Educației vă informează că, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter personal (CNPDCP) a inclus un nou compartiment Copiii şi protecţia datelor pe site-ul oficial al instituţiei, în scopul creării unui sistem durabil de instruire continuă privind principiile de protecţie a datelor eu caracter personal,

  Liceul Teoretic Țibirica  îşi organizează acum procesul educaţional într-un mod mult mai interactiv. Ei sunt beneficiarii proiectului „Incluziunea Digitală Rurală”, implementat sub umbrela „Orange Digital School” – program major lansat de Fundaţia Orange Moldova, pentru a contribui la îmbunătăţirea educaţiei digitale. În cadrul acestuia, fiecare instituţie beneficiară a fost dotată cu echipamente IT performante: laptop, proiector şi alte accesorii.