Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare iniţiază, începând cu data de 05.12.2017, consultarea publică a proiectelor privind aprobarea Regulamentului cu privire la examenul de bacalaureat, Regulamentului cu privire la examenele de absolvire a gimnaziului și a Metodologiei de organizare și desfășurare a testării naționale în învățământul primar.  

pentru a facilita accesul copiilor cu nevoi speciale (CCNS), de vârstă fragedă (0-7 ani), la serviciile comunitare de suport și educație în primii ani de viață.

INFORMAȚII GENERALE:  AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC), anunță lansarea, cu suportul Uniunii Europene, a concursului de granturi mici pentru a facilita accesul copiilor cu nevoi speciale (CCNS), de vârstă fragedă (0-7 ani), la serviciile comunitare de suport și educație în primii ani de viață.

Ministerul Educației vă informează că, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter personal (CNPDCP) a inclus un nou compartiment Copiii şi protecţia datelor pe site-ul oficial al instituţiei, în scopul creării unui sistem durabil de instruire continuă privind principiile de protecţie a datelor eu caracter personal,

  Liceul Teoretic Țibirica  îşi organizează acum procesul educaţional într-un mod mult mai interactiv. Ei sunt beneficiarii proiectului „Incluziunea Digitală Rurală”, implementat sub umbrela „Orange Digital School” – program major lansat de Fundaţia Orange Moldova, pentru a contribui la îmbunătăţirea educaţiei digitale. În cadrul acestuia, fiecare instituţie beneficiară a fost dotată cu echipamente IT performante: laptop, proiector şi alte accesorii.

   În conformitate cu prevederile Codului Educaţiei, Planul de activitate a Ministerului Educaţiei pentru anul 2016, Planul de acţiuni privind implementarea prevederilor Codului Educaţiei,

DITS Călărași informează Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (AISE) lansează un proiect educațional, în parteneriat cu Biroul de Parteneriat Bilateral dintre Carolina de Nord și Republica Moldova, finanțat de Ambasada SUA.

În cadrul Programului de Dezvoltare a Cooperării, finanţat de Guvernul Lituaniei - Ministerul Afacerilor Externe Consiliilor Raionale din Republica Moldova-UCRM în parteneriat cu Asociaţia Autorităţilor Locale din Lituania cu suportul Ambasadei Lituaniei la Chişinău anunţă demararea implementării Proiectului "Invest in Youth!

IMG 20160920 124405

La data de 20 septembrie 2016 la Consiliul Raional Călăraşi cu o vizită de lucru s-a aflat viceministru Educaţiei domnul Vasile Marina, însoţit de curatorul raionului Călăraşi, specialistul Ministerului Educaţiei dna Popovici Angela.

 

   Proiectul „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale”, implementat de Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Uniunii Europene, parteneri locali Asociaţia Elevilor, Studenţilor şi Profesorilor „Vademecum”, coorodonator dna Maria Gorincioi şi Publicaţia saptamînală „Expresul”, redactor –şef dna Lucia Bacalu. Proiectul face parte din acţiui de amploare de contracarare a fenomenului corupţiei, care a implicat funcţionarii Consiliului Raional Călăraşi pentru elaborarea unui Plan strategic local de acţiuni anticorupţie şi de integritate a Consiliului raional Călăraşi 2016 – 2020, care a fost aprobat la şedinţa CR Călăraşi din 26 mai curent.

Ministerul Educației anunță concurs pentru selectarea unui grup de 20 de profesori de informatică pentru a participa  Cursuri de instruire în Coreea de Sud pentru profesori de informatică, în Coreea de Sud, Provincia Jeju. Data limită de înregistrare: 16 august 2016.

La data de 05.08.2016, în incinta sălii mari a Consiliului Raional Călărași, s-a desfășurat ședința cu părinții din Instituția Educațională Timpurie nr. 2 ”Guguță” Călărași. Tema ședinței a ținut de Desfășurarea calitativă a procesului educațional în anul de studii 2016 – 2017: momente organizatorice.

DITS vă aduce la cunoştinţa  tuturor factorilor interesaţi, Centrul de BAC unde vor susține Sesiunea suplimentară 2016