În temeiul deciziei de astăzi a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind anularea stării de urgență în sănătate publică, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au aprobat, prin ordinul comun nr. 266/362 din 15.04.2022, Instrucțiunea privind măsurile de protecție în cadrul instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19.

Instrucțiunea prevede măsurile care trebuie respectate de către instituțiile de învățământ publice și private, începând cu 16 aprilie 2022, în scopul asigurării condițiilor de siguranță a copiilor/ elevilor/ studenților și angajaților din sistemul educațional. Noua instrucțiune conține mai puține restricții de ordin epidemiologic și poate fi găsită aici.

Ministerul Educației și Cercetării îndeamnă organele locale de specialitate în domeniul învățământului, conducătorii instituțiilor de învățământ publice și private să organizeze procesul educațional cu respectarea regulilor și normelor sanitaro-igienice și să colaboreze cu structurile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în scopul reducerii riscului de transmitere a infecției de COVID-19.