Proiectul „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale”, implementat de Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Uniunii Europene, parteneri locali Asociaţia Elevilor, Studenţilor şi Profesorilor „Vademecum”, coorodonator dna Maria Gorincioi şi Publicaţia saptamînală „Expresul”, redactor –şef dna Lucia Bacalu. Proiectul face parte din acţiui de amploare de contracarare a fenomenului corupţiei, care a implicat funcţionarii Consiliului Raional Călăraşi pentru elaborarea unui Plan strategic local de acţiuni anticorupţie şi de integritate a Consiliului raional Călăraşi 2016 – 2020, care a fost aprobat la şedinţa CR Călăraşi din 26 mai curent.


Scopul proiectului este:
Informarea, constientizarea și implicarea tinerilor, cadrelor didactice, reprezentanților APL în acțiuni de prevenire a corupției.
Obiectivele proiectului sunt:
1. Creşterea gradului de informare a tinerilor, cadre didactice ( educația civică ), diriginți de clase, membrilor APL ( consilieri, primari din orașul și raionul Călărași ) privind fenomenul de coruptie in Republica Moldova si consecintele negative asupra societății;
2. Contribuirea la cresterea constientizarii si incurajarea unei atitudini de intoleranță la coruptie în rîndul tinerilor, membrilor APL ( consilieri, primari din orașul și raionul Călărași ) ;
3. Stimularea participării tinerilor, membrilor APL ( consilieri, primari din orașul și raionul Călărași ) în acțiuni de prevenire a corupției.
Activităţi curente ( perioada august – septembrie 2016 )
• Instruirea voluntarilor și mentorilor pentru sesiunile de informare, organizarea cluburilor de dezbatere ( 10 şcoli, inscriere in baza unei scrisoti de motivare ( cadrul didactic ) şi a unei scrisori de garanţie din parte direcţiei liceului ca repartizează în anul de studii 2016 – 2017 cel puţin 1 ora din contul activităţilor extraşcolare sau opţionale.
Termenul limită de înscriere: 20.august 2016
• Organizarea unui workshop pentru profesori de educație civică pentru organizarea campaniei de prevenire a coruptiei, distribuirea broșurii și a altor materiale informaționale. (participă profesorii din toate şcolile din raion unde se predă educaţie civică)
Contacte: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., tel/fax 0244 – 22084, mob. 068421199
Blog: https://cicalarasi.wordpress.com
Activităţile realizate de Centrul CONTACT sînt parte a proiectului „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale”, implementat de Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Uniunii Europene şi are scopul de a contribui la consolidarea rolului societăţii civile şi mass-media în monitorizarea şi prevenirea corupţiei la nivel local în Republica Moldova, prin formarea de capacităţi comune ale ONG-urilor, mass-media şi autorităţilor locale de a implementa iniţiative participative. Conţinutul acestui articol nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Centrului CONTACT.