Activitatea în domeniul sportului în cadrul Direcţiei Învăţămînt,Tineret şi Sport Călăraşi se înfăptuieşte în baza legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova pentru această direcţie. În activitatea de toate zilele mă orientez după Programul raional în domeniul sportului, aprobat de Şeful DÎTS a raionului Călăraşi, deciziile Consiliului raional şi dispoziţiile respective a conducătorului raionului întru a atinge scopul esenţial stipulat în fişa de post: dezvoltarea de mai departe a culturii fizice şi sportului în raion.

     Se atrage atenţie cuvenită cît dezvoltării sportului de masă, atît şi sportului de performanţă. În cadrul raionului în fiecare an se organizează şi se desfăşoară tradiţional  campionatele şi cupele raionului la fotbal, tenis de masă, şah, joc de dame, atletism. Se organizează diverse concursuri la volei, baschet, ridicarea greutăţilor, ciclism, lupta naţională „Trînta”, turism sportiv, sambo. La Călăraşi au loc competiţii internaţionale şi republicane la lupte libere, judo, taekwon-do. Sportivii de performanţă ce fac parte din Lotul Naţional al Republicii Moldova la probele lupte libere, tenis de masă, judo, powerlifting (triatlon forţă) şi turism sportiv, se bucură de posibilitatea de a lua parte la campionatele mondiale şi europene, diferite competiţii internaţionale. Cei mai talentaţi din sportivii raionului sunt menţionaţi cu premii băneşti din partea Direcţiei Învăţămînt Tineret şi Sport Călăraşi. Anul acesta ne bucurăm de rezultate frumoase, am avut premianţi la Campionatele Mondiale şi Europene şi alte competiţii importante de nivel naţional şi internaţional.

Competiţiile care s-au desfăşurat pe parcursul anului 2017 :

1- Cursele de alergări,lupta naţională trînta,tragerea otgonului acţiuni sportive dedicate  Zilei sportivului şi deschiderii Lunarului Olimpic (380 sportivi);

2- Cupa raionului Călăraşi la fotbal ediţia 2017 (80 sportivi);

3- Campionatul raionului Călăraşi la fotbal  (90 sportivi);

4- Turneul memorial la mini-fotbal (Valeriu Vîntu) (50 sportivi);

5- Campionatul raionului Călăraşi la joc de dame (20 sportivi);

6- Turneul Open Călăraşi la judo (250 sportivi);

7- Turneul Internaţional  “Cupa Călăraşi” ediţia-XXXV (160 sportivi);

8- Campionatul raionului Călăraşi la Şah (20 sportivi);

9- Turneu Open “Dunamis-2017” la Taekwon-do (100 sportivi);

10- Campionatul raionului Călăraşi la tenis de masă (40 sportivi);

11- Cupa Open a raionului Călăraşi la tenis de masă (40 sportivi);

12- Turneul Open al raionului la tenis de masă (40 sportivi);

13- Turneul memorial la mini-fotbal  (Iurie Hîncu) (40 sportivi);Selecţionata raională de fotbal “Codru-juniori” - Călăraşi participă anual la Campionatul Republicii Moldova de fotbal diviza “B” seria “Centru”, o competiţie republicană cu participanţi  puternici. Anul  acesta echipa raionului Călăraşi s-a clasat pe

locul -V  din 10 echipe participante în competiţie, în anii precedenţi echipa noastră de fotbal s-a clasat pe locul III la această competiţie. În total   au fost  implicaţi  1340 sportivi la aceste competiţii. La toate competiţiile sus-nominalizate sportivii din raionul Călăraşi au dat dovadă de măiestrie puternică  şi au cucerit multe medalii preţioase. În aşa mod sportivii noştri demonstrează că munca de zi cu zi ne aduce rezultate bune şi frumoase.