Fără îndoială, competiţia ce a avut loc la Şcoala Sportivă Specializată a Rezervelor Olimpice din oraşul Călăraşi în zilele de 18-20 mai curent o putem socoti cel mai important eveniment sportiv al anului. Ediţia cu numărul de rînd XXXVI a Turneului Internaţional la lupte libere cu genericul „Cupa Călăraşi” a adunat circa 150 tineri sportivi din 10 ţări : România, Franţa, Scoţia, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Germania, Canada, Bielarusi şi Republica Moldova.

 

La deschiderea solemnă a concursului în ziua de 19 mai ne-au onorat cu prezenţa  Preşedintele raionului Călăraşi dl Artene Sergiu, Primarul oraşului Călăraşi dl Nicolae Melnic şi alte  persoane oficiale. Managerul instituţiei, Antrenorul Emerit al Republicii Moldova,  dl Constantin Cobîlean, la rîndul său, le-a mulţumit din suflet persoanelor oficiale, cît şi oaspeţilor turneului, pentru urările frumoase de bine şi i-a onorat cu suvenire şi cupe cu inscripţia competiţiei.

Turneul propriu zis s-a desfăşurat în patru nominaţii de vîrstă în diverse categorii de greutate. Pînă la urmă au fost desemnaţi şi premianţii concursului – campionii care au primit cupe, medalii şi diplome sportive de gradele respective din partea organizatorilor. În concursul pe echipe pe locul unu s-au clasat călărăşenii, pe doi – tinerii sportivi din Chişinău şi pe trei – selecţionata Republicii Bielarusi.

 La finele ediţiei gazdele le-au mulţumit multiplilor oaspeţi pentru participare activă la turneu şi i-au invitat frumos să-ne onoreze cu prezenţa şi la următoarele ediţii a Turneului Internaţional „Cupa Călăraşi”.