La concursul ”Limba noastră-i o comoară”, eleva  Liceul Teoretic „Mihail  Sadoveanu”, Gavriliță Anastasia, îndrumată de profesoara Gavriliță Raisa,  a obținut Premiul special pentru „Relevanța conținuturilor” .  

 La concurs au participat peste 1000 de elevi ai claselor a V-a – a XII-a, din instituțiile de învățământ preuniversitar, cu predare în limba română, precum și cu predare în limbile minorităților naționale. Elevii au elaborat filmulețe originale, care, în maximum 15 minute, ilustrează diverse activităţi curriculare și extracurriculare, prezentări de proiecte individuale și de grup ce includ practici de cultivare a comunicării corecte în şcoală și în comunitate, situaţii de implicare în scopul promovării culturii comunicării. 

La etapa republicană au concurat 50 de filmulețe, care au fost apreciate de către un grup de experți în domeniul filologiei și literaturii. Evaluarea s-a desfăşurat pe 2 niveluri de vârstă şi de pregătire: clasele V–VIII și clasele a IX–XII. Criteriile de apreciere au vizat titlul materialului, prezentarea aspectelor relevante din activitatea elevului şi a profesorului în vederea cultivării comunicării corecte, valoarea estetică, educativă, instructivă a produsului, originalitatea viziunii, stilul comunicărilor. 

Concursul republican ”Limba noastră-i o comoară” este inițiat de Ministerul Educației și face parte din acțiunile întreprinse în vederea realizării Programului Naţional pentru îmbunătăţirea calităţii învăţării limbii romane în instituţiile de învăţământ general, cu instruire în limbile minorităţilor naţionale, pentru anii 2016-2020. Totodată, în 2017, se împlinesc 100 de ani de la publicarea poemului ”Limba noastră” de Alexei Mateevici, devenit în 1995 imnul Republicii Moldova.