Direcția Învățământ Tineret și Sport Călărași  în colaborare cu Biblioteca Publică Raională „Gr. Vieru” Călărași a organizat joi, 16.11.2017, o serată literar - muzicală dedicată „Pedagogului Ţărănimii”, poetului, traducătorului şi criticului literar George Coşbuc.

Evenimentul a fost moderat de poetul Mihai Doloton care a pregătit activitatea şi a explicat importanţa studierii operei scriitorului. Academia Română menţiona încă în 2016  că „George Coșbuc este astăzi un poet aproape uitat. După ce, timp de un secol, Coșbuc a fost „o vedetă” a manualelor școlare, acum este, la fel ca Alecsandri, aproape eliminat din programă ”.

Participanţi la serată au fost elevii Liceului Teoretic „V. Alecsandri”, Liceului Teoretic „M. Sadoveanu” şi Liceul Teoretic „M. Eminescu” din com. Sipoteni r-nul Călărași care au adus un omagiu poetului şi au primit din partea Direcţiei Învăţământ Tineret şi Sport, cărţi din colecţia „Adevărul” semnate de Marii Clasici ai Literaturii Române. Amintim că Direcţia Învăţământ Tineret şi Sport a fost cel mai important partener al Concursului Naţional de Poezie „Dor de Bacovia” organizat la Călăraşi de poetul Mihai Doloton.