Încă 5 instituții de învățământ din raionul Călărași: LT. Țibirica, Gimnaziul ”Ștefan cel Mare”, Bravicea, Gimnaziul Pitușca, Gimnaziul Bahmut, Gimnaziul Hîrjauca au primit a cîte 3 seturi de robotică. Aceasta le va permite elevilor să-și dezvolte creativitatea în domeniul tehnologiilor moderne. Iar instituțiile L T Vasile Alecsandri, LT Mihai Eminescu, LT Mihail Sadoveanu  care au deja experiența în programul „Roboclub” au primit echipamente digitale noi, inclusiv pentru picii din clasele primare. Datorită acestui program, tot mai mulți elevi își doresc o carieră în domeniul tehnologiilor.

Programul de studiere a roboticii „RoboClub” a fost lansat în Republica Moldova în martie 2014 cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Guvernul Suediei, în parteneriat cu Ministerul Educației și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ATIC).

Programul „Roboclub” este implementat în peste 70 de instituții de învățământ din Republica Moldova și 13 biblioteci. Aici, 150 de profesori au fost instruiți să predea robotica, iar peste 5000 de copii au beneficiat de aceste cursuri.