56862211_2024527947615961_1816504203925782528_o.jpg

Tinerii din instituțiile raionului Călărași - participanți la conferința religioasă ortodoxă cu subiectul ”Tinerii la porțile cetății” cu participarea Părintelui Arhimandrit al Arhiepiscopiei Iașilor, stareț al Mănăstirii Bucium, Nicodim Petre.

Elevii au avut a asculta o lecție civică, despre dragostea față de Dumnezeu, de patrie, de părinți, de sine însușiși, despre vocația omului, despre sensul vieții pe pământ. Toate acestea au fost verbalizate prin exemple din viața personajelor biblice, ale personajelor din literatura română și universală, din viața personală a Părintelui Nicodim. Scopul comunicării a fost de a promova tinerii – drept modele de fapte bune, să fie milostivi, prietenoși, să evite viciile, bolile ascunse, cum sunt desfrânarea, invidia, dorința de putere ș. a.

La activitate au participat președintele raionului dl Sergiu Artene, șeful Direcției Învățământ, Tineret Sport Călărași, dna Elena Gonța, cadre didactice, preoți.

Conferința a finisat cu răspunsuri la întrebările parvenite din sală și premierea a trei elevi, premiul fiind câte o icoană.